Web Analytics Made Easy - Statcounter

ماه مبارک رمضان در جای جای جهان همراه با ادب و رسوم خاصی بوده که در استان قزوین نیز این رسوم از گذشته تا به امروز پا برجا مانده و مردم با این سنن به استقبال ماه مبارک رفته و ۳۰ روز را با عبادت و بجا اوردن تکالیف الهی سپری می‌کنند. ۰۳ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۶:۱۲ استانها قزوین نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، ماه رمضان ماه مهمانی خداست که این میهمانی در سراسر جهان با آداب و رسوم خاصی برگزار می‌شود و استان قزوین نیز از این قاعده مستثی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرهنگ مردم منجر به پدید امدن آداب و سننی ویژه‌ می‌شود که امروز برخی از این سنن به فراموشی سپرده شده‌ است اما در استان قزوین همچنان شاهد پابرجایی بسیاری از این رسوم در ماه مبارک رمضان هستیم.

بدین منظور به سراغ شهروندان قدیمی قزوین رفتیم تا این آداب و رسوم را از زبان انها بشنویم.

به گفته شهروندان قزوینی روح و جسم مردم قزوین قبل از فرا رسیدن ماه مبارک در مراسمی تحت عنوان "مراسم گل خندانی" اماده یک ماه روزه داری می‌شود و در این روز مردم شهرها و روستاها به گردشگاه ها و یا اطراف شهر یا روستای خود رفته و به تفریح می‌پردازند.

قبل از ماه مبارک رمضان مردم در تکاپو جمع‌اوری و خرید مواد غذایی مورد نیاز خود در وعده‌های افطار و سحری بوده و بازار‌ها مملو از جمعیت است.

آداب ماه رمضان در اصفهان| رسم کهن زورخانه گردی سنت زیبای پهلوانی را زنده می‌کندآداب‌ و رسوم کهن مردم استان سمنان در ماه رمضان که رو به فراموشی است + فیلمآداب و رسوم اصفهانی‌ها در ماه رمضان| از پخت نان جو تا بردن افطاری برای عروس در شهرضا + تصاویر

شور و شوق بانوان خانه دار برای زدودن آلودگی از چهره خانه و غبارروبی مساجد و حرم امامزاده ها توسط مردان قبل از فرارسیدن ماه مبارک یکی از این اداب و سنن بوده که قبل از ماه مبارک اتفاق می‌افتد.

همچنین در برخی از مساجد و اماکن متبرکه هیئت امنای تصمیم به تعویض فرش و یا کتب ادعیه می‌کنند که این عمل را قبل از رسیدن ماه رمضان انجام داده و مساجد با پوششی نو به استقبال ماه مبارک می‌روند. 

رویت هلال ماه در همه استان‌ها مرسوم بوده که در اخرین روز شعبان مردم به انتطار می‌نشینند تا کارشتاسان رویت ماه را اعلام کنند در صورتی که در گذشته خانواده ها با آب و آیینه و سبزه راهی پشت بام‌ها شده و هلال آغاز ماه را رویت می‌کردند.

سحر، وعده شبانگاهی که حال و هوای خاصی دارد و عطر دعای سحر نوازش‌گر روزه‌داران این ماه است و مردم در این وعده از هندوانه به عنوان اصلی ‌ترین جز سفره های خود استفاده می‌کنند تا در طول روز تشنگی به سراغشان نیاید.

امروز مردم با استفاده از رادیو و تلویزیون و دیگر ابزار ارتباطی از اذان سحر و افطار خود خبردار می‌شوند در سورتی که در گذشته از بانگ خروس، کوبیدن دیوار همسایه، جار کشیدن در کوچه و غیره برای اعلام اذان استفاده می‌شد.

سفره‌های رنگارنگ مردم قزوین در ماه مبارک رمضان سرشار از سادگی و زیبایی است و در سفره‌های افطار انها می‌توان دیماج ، آش دوغ، حلیم، شیرمال، شیربرنج و فرنی و بامیه و غیره را مشاهده کرد.

مردم در نخستین روز ماه مبارک رمضان نیت کرده و در عبادت از معبود خود خواستارند تا توانایی بجا اوردن تکالیف الهی را در این ماه به انها عنایت کند.

کمک به مستمندان و نیازمندان، اطعام یتیمان، وقف در راه اسیران خاک و همچنین وقف فرهنگی باید در این ماه مبارک مورد توجه قرار گیرد و مردم با دوری از برپایی سفره‌های پر از تجملات، سفره‌هایی ساده و پر از خیر و برکت باز کنند.

در این ماه به منظور قبولی طاعات و عبادات مردم به دنبال زدودن کینه از دل‌ها و برطرف کردن کدورت بین خود و اطرافیان نیز هستند.

بانوان قزوینی درروز اول ماه قمری برای دعا ونیایش در آستان مقدس چهار انبیاء گردهم می‌آیند ودر محفل جزء خوانی قران و مدیحه سرایی شرکت‌ می‌کنند.

برگزاری احیا در مساجد، امامزاده‌ها، حسینیه ها و نواحی مقدس از دیگر مراسماتی است که هرسال پر شورتر از سال گدشته برگزار می‌شود و مردم قزوین در مسجد النبی، امامزاده حسین(معروف به شاهزاده حسین) و تپه نورالشهدا جمع شده و با خواندن دعای جوشن کلیر و قران بر سر گرفتن از خداوند طلب امرزش و مغفرت می‌کنند.

وداع با ماه رمضان درآخرین روز از ماه مبارک رمضان قبل از طلوع خورشید بوده که مومنان با نشستن بر سجاده، یک ماه  مهمانی بر سر سفره الهی را شکر کرده و خود را برای نماز عید فطر اماده می‌کنند.

امسال نیز مراسم پنجاه بدر همزمان با ایام ماه مبارک رمضان بوده که مردم با تجمع در مصلی قزوین و عبادت با خدواند، بارش باران الهی را طلب کرده و سپس سفره‌های پر رنگ و لعاب افطار خود را در این مکان مقدس گشودند.

انتهای پیام/

R41364/P/S6,63/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۷۱۶۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایزادخواه، نماینده مجلس : جراحی در سفره مردم هنر نیست / نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم و یا نرخ ارز را آزاد کنیم

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه جراحی اقتصادی باید در ساختارهای غلط و پوسیده کشور انجام شود، گفت: «انتظار ما از دولت و مجلس انقلابی این است که دست به تغییرات ساختاری در اقتصاد بزنند در غیر اینصورت ادامه وضع موجود بی تدبیری و بی خردی است و نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم و یا نرخ ارز را آزاد کنیم.»
 
به گزارش شفقنا؛ روح الله ایزادخواه در خصوص وضعیت ارائه تسهیلات به مردم، اظهار کرد: یکی از انتقادات به این دولت مدل ارائه تسهیلات بانکی است؛ متاسفانه عملکرد مناسبی در حوزه تسهیلات ازدواج و اشتغال دیده نمی‌شود و بانک ها به اسم کنترل نقدینگی، تسهیلات تکلیفی را در عمل محدود کردند که منجر به رکود شد یعنی سرمایه در گردش و تسهیلات تولید، به مشکل برخورد و به مساله اول صنعت ما تبدیل شده است.
 
به اسم کنترل «تورم» تسهیلات بانکی را محدود کردند
 
وی در ادامه افزود: سال گذشته به اسم کنترل تورم، تسهیلات بانکی را محدود کردند که باعث ایجاد رکود تورمی شد. این سیاست غلط است و بارها هم گفتیم یک طرفه نمی توان به مسایل اقتصادی نگاه کرد و بدون توجه به تولید اگر بخواهیم تورم را مهار کنیم، منجر به رکود می شود.
 
برخورد این دولت با بانک ها برخورد جدی و سازنده ای نبوده است
 
آقای ایزدخواه با انتقاد از اینکه بخش زیاد از منابع مالی بانک‌ها خرج بنگاهداری بانک ها می شود، ادامه داد:  بخش‌های دیگری از این منابع را هم به عنوان وام به پرسنل خود می دهند و حتی بعضا این تسهیلات به دانه درشت ها داده می شود؛ بنابراین در شرایطی که منابع بانکی بیشتر شده است سوال ما از بانک ها این است این منابع در کجا خرج می شود!. ما ایراد اساسی به نظام بانکی داریم که از گذشته بوده و در این دولت تشدید شده است؛ برخورد این دولت هم با بانک ها مطلقا برخورد جدی و سازنده ای نبوده است؛ اقای خاندوزی بارها در جلسات نظارتی ما به صراحت گفتند که «زور من به بانک ها نمی رسد». اقای رئیسی علی رغم شعار ی که در ایام تبلیغات ریاست جمهوری گفتند که «بانک ها را به خط خواهم کرد» اما در عمل نشانه ای از این مساله نمی بینیم.
 
وی افزود: عده ای از نمایندگان مجلس هم دائما با شعار کنترل نقدینگی، فضا را تشدید می کنند که قطعا به ضرر تولید و به نفع سوداگری و بنگاهداری بانک ها است. مجلس جدید به دلیل اینکه مجلس یکدستی به لحاظ سیاسی نیست و نیروهای مستقل بیشتری دارد، امیدواریم بتواند با جدیت و الگوی منطقی درست بانک ها را وارد کار کند.
 
نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم
 
وی در خصوص عدم اخذ تضامین از مردم برای ارائه وام های خرد، گفت: بانک ها اصلا عمل نمی کنند و این حرفی که وزیر اقتصاد گفتند توسط بانک ها رعایت نشد و مراجعینی که برای دریافت وام های معیشتی خرد به مردم معرفی می‌کنیم، یا توسط بانک ها رد می شود و یا چند ضامن از مردم می خواهند. لذا ما نیاز به جراحی واقعی داریم چراکه جراحی در سفره مردم هنر نیست بلکه در ساختارهای غلط و پوسیده کشور باید انجام شود. جراحی در ساختار الیگارشی بانکی باید انجام شود و انتظار ما از دولت و مجلس انقلابی این است که دست به تغییرات ساختاری در اقتصاد بزنند در غیر اینصورت ادامه وضع موجود بی تدبیری و بی خردی است و نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم و یا نرخ ارز را آزاد کنیم!.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • جیش‌الظلم به سفره مردم بلوچ شلیک می‌کند
  • «هلال» و دنیایی که از خرده فرهنگ می‌سازد
  • تاریخ روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر ۱۴۰۳ + پیام و متن تبریک
  • ایزدخواه نماینده مجلس : جراحی در سفره مردم هنر نیست / نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم و یا نرخ ارز را آزاد کنیم
  • ایزادخواه، نماینده مجلس : جراحی در سفره مردم هنر نیست / نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم و یا نرخ ارز را آزاد کنیم
  • نماینده مجلس: نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم
  • رویت نور مشکوک در آسمان چند نقطه از ایران | فیلم
  • تاثیر مردمی‌سازی صندوق‌های بازنشستگی بر سفره بازنشستگان
  • احیای تعاونی‌های صید و صیادی در سیستان و بلوچستان
  • دولت روحانی چگونه سفره مردم را کوچک کرد؟