Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیدمحسن قاضی میرسعید، عضو ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری و رکورددار جهانی رویت هلال ماه در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره علت تغییر آغاز ماه مبارک رمضان و زمان دقیق عید فطر اظهار کرد: در غروب روز ۱۵ اردیبهشت پارامتر‌های هلال ماه نسبتا ضعیف بود و در رده هلال‌های سخت جای داشت و  این هلال از دو پارامتر ضعیف رنج می‌برد  و ارتفاع نسبتا کم در زمان غروب خورشید و بخش درخشان کم ماه (۶۷ صدم درصد) و دو پارامتر مهم برای راصدین هلال ماه افقی عاری از آلودگی ابزار قوی را طلب می‌کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علت تغییر آغاز ماه مبارک رمضان چه بود؟

وی ادامه داد: معمولا بیش از ۵۰ درصد رصدگران از رویت این هلال با شرایطی که به آن اشاره شد محروم می‌شوند و هر چند که گروه‌های متعددی برای رصد هلال رمضان اقدام کردند، اما متاسفانه شرایط نامساعد جوی در پهنه ایران باعث شد تا در غروب ۲۹ ماه شعبان موفق به رویت هلال نشوند، هر چند احتمال رویت همانطور که گفته شد دور از دسترس نبود.

قاضی میر سعید با اشاره به وضعیت هلال ماه در غروب ۲۹ ماه شعبان افزود: ارتفاع این هلال در تهران حدود ۴ درجه و ۳۳ دقیقه قوسی در زمان غروب خورشید و فاز آن ۶۷ صدم درصد بود، از طرفی باید توجه داشت که به طور متوسط هر ۲۴ ساعت حدود ۱۲ درجه (بستگی به قرار داشتن اوج یا حضیض بودن ماه) جدایی زاویه‌ای ماه نسبت به روز قبل افزایش پیدا می‌کند، در نتیجه در غروب روز ۱۶ اردیبهشت هلال ماه با درخشندگی زیاد و ارتفاعی بالا دیده و ماه مبارک رمضان آغاز شد.

آیا آغاز ماه رمضان به درستی اعلام شد؟

عضو ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری درباره اینکه ایا امکان رصد هلال ماه در غروب ۲۹ ماه شعبان میسر بود، گفت: آن  شب به سختی میتوانستیم با ابزار بسیار قوی در شرایط مناسب رصدی هلال ماه را رویت کنیم و اگر ملاک  رویت با چشم غیر مسلح باشد، امکان رویت هلال با چشم غیر مسلح نبود.

قاضی میر سعید تاکید کرد: در غروب ۲۹ ماه شعبان حاکم شرع شرعا درست عمل کرده  است چرا به رویت هلال ماه رمضان برای ایشان اثبات نشد لذا یروز دیرتر ماه رمضان دیر تر آغاز شد.

زمان دقیق عید فطر سال ۹۸

رکورددار جهانی رویت هلال ماه درباره زمان عید فطر سال ۱۴۴۰ یا ۹۸ اظهار کرد: زمان عید فطر با وجود تغییر آغاز ماه مبارک رمضان تغیر نمی‌کند و در غروب روز سه شنبه ۱۴ خرداد ماه هلال ماه در پهنه ایران به راحتی با چشم غیر مسلح قابل رویت است و فردای آن روز اول ماه شوال خواهد بود.

عضو ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری  درباره بدر کامل ماه رمضان امسال اظهار کرد: ماه در شب سیزدهم ماه قمری و اگر دقیق تر بگویم ساعت ۱.۴۲ دقیقه بامداد سیزدهم طبق تغییر در تقویم به بدر یا همان ماه کامل رسید در صورتی که در اذهان عمومی اینطور جا افتاده ماه در شب سیزدهم یا در نهایت در روز چهارده کامل خواهد شد .

وی ادامه داد: از نظر نجومی اینکه ماه در شب سیزدهم یا در نهایت در روز چهارده کامل خواهد شد، مبنای علمی ندارد و نمی توان ۀن را پذیرفت و  محاسبات نجومی نظری خلاف این را اثبات می‌کند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار علمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۶۱۲۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سی و چهارمین کنفرانس بین‌المللی صلیب سرخ و هلال‌احمر آغاز شد

به گزارش خبرگزاری مهر، راضیه عالیشوندی؛ معاون امور بین‌الملل و حقوق بشردوستانه و جبار اصلانی؛ مدیرکل اصول، قوانین و حقوق بشردوستانه هلال‌احمر در نشست مقدماتی سی و چهارمین کنفرانس بین‌المللی صلیب سرخ و هلال‌احمر که به میزبانی کمیته، فدراسیون و کمیسیون دائمی نهضت بین‌المللی صلیب سرخ و هلال‌احمر در شهر ژنو برگزار شد، حضور یافتند.

در مراسم افتتاحیه این کنفرانس خانم‌ها میرجانا اسپولجاریک ایگر؛ رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، کیت فوربس؛ رئیس فدراسیون بین‌المللی جمعیت‌های صلیب سرخ و هلال‌احمر و مرسدس بابه؛ رئیس کمیسیون دائمی صلیب سرخ و هلال‌احمر مطالبی را در مورد پایبندی به اصول بنیادین نهضت و همچنین اهمیت کنفرانس آتی نهضت که در تاریخ ۲۷ تا ۳۱ اکتبر ۲۰۲۴ با حضور نمایندگان دولت‌ها و جمعیت‌های ملی صلیب سرخ و هلال‌احمر برگزار خواهد شد، بیان کردند.

هدف از برگزاری این رویداد بحث و تبادل نظر میان نمایندگان از ۱۹۱ جمعیت ملی صلیب سرخ و هلال‌احمر و نمایندگان دولت‌ها پیرامون نهایی کردن پیش‌نویس قطعنامه‌هایی است که مقرر است جهت تصویب به دبیرخانه سی و چهارمین کنفرانس بین‌المللی صلیب سرخ و هلال‌احمر ارائه شوند.

در نوبت صبح این رویداد پیش‌نویس اولیه قطعنامه «به سوی فرهنگ جهانی رعایت و پیروی از حقوق بین‌الملل بشردوستانه» مورد بحث و بررسی قرار گرفت که نمایندگان جمعیت هلال‌احمر کشورمان نیز نظر پیشنهادی خود را پیرامون موضوعات ذیل برای اضافه شدن به متن پیش‌نویس قطعنامه ارائه کردند.

۱. تأکید بر نقش و جایگاه مهم کمیته‌های ملی حقوق بشردوستانه و دیگر نهادهای مشابه طبقِ سندهای تأسیس آنها در کشورهای مختلف، به ویژه نقش آنها در آموزش و ترویج حقوق بشردوستانه

۲. تأکید بر نقش دولت‌ها جهت اقدام برای حرکت به سوی فرهنگی که نقض اصول و قواعد بشردوستانه بی کیفر نماند.

گفتنی است جلسات این نشست دیروز در محل برگزاری نمایشگاه‌ها و نشست‌های بین‌المللی (Palexpo )شهر ژنو در کشور سوئیس آغاز به کار کرد و تا پایان روز ۲۰ اردیبهشت در محل یاد شده، ادامه خواهد داشت.

کد خبر 6098525

دیگر خبرها

  • جزییات تازه‌ترین تغییر سن و شرط بازنشستگی
  • سن بازنشستگی تغییر کرد
  • سی و چهارمین کنفرانس بین‌المللی صلیب سرخ و هلال‌احمر آغاز شد
  • هلال سفید انتهای ناخن را جدی بگیرید + رازهای مهم
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • رویت نور مشکوک در آسمان چند نقطه از ایران | فیلم
  • جشن قهرمانی در ورزشگاه خالی از تماشاگر؛ مخالفت خاویر تباس با تغییر زمان دیدار رئال مادرید و کادیز
  • سبک بسکتبال ایران باید تغییر کند
  • سبک بسکتبال ایران باید تغییر کند/ ضعف برنامه‌ریزی دلیل انتقادهاست
  • روزی که شوروی پشت مزدوران را در ایران خالی کرد / پاسخ بختیار به ادعای رضا پهلوی / تصاویر رنگی آلمان‌ها از نبرد استالین گراد / گرامافونی که ایرانی‌ها ۱۲۰۰ سال پیش ساختند / آبادان در بیش از یک قرن پیش