Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛  روزه داران دقایق و ثانیه های پایانی ماه رمضان را  سپری می کنند و چشم ها به آسمان دوخته شده است تا هلال ماه را شکار کنند، هلال ماهی که از پایان یک ماه عشق بازی و بندگی به روزداران لبخند می زند، امشب غم و شادی در کنار هم هستند چرا که یک ماه در بغل خدا بودن شیرینی وصف ناپذیری دارد که روزه داران در این ماه آن را می چشند و شیطان در غل و زنجیر به سر می برد و فرصتی برای نزدیک تر شدن به خدا و ملکوتی شدن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این ماه روزه داران چون ملائک نمی خورند، نمی آشامند و در ساعات روزه داری از انجام کارهایی منع شده اند تا چون ملائک ملکوتی شوند و رنگ و بوی خدایی بگیرند، آری یک ماه بندگی دیگر به پایان رسید هر چند جدا شدن از ماه مهمانی خدا و بلند شدن از سفره مهمانی معبود غم نگیز است اما در عید فطر وعده پاکی و بازگشت به فطرت الهی و پاداش سی روز روزه داری به روزه داران داده شده است.

روزه عید فطر، بانگ ملکوتی » اللهم الکبریا و العظمه در جای جای شهرها طنین انداز می شود و روزه داران به شکرانه یک ماه مهمانی و بندگی خالصانه و عاشقانه و با دل و قلب هایی پر از نور گوی سبقت را از هم می ربایند تا در صفوف ملکوتی نماز عید فطر شکر نعمت مهمانی خدا را به جا آورند.

کوروش رکنی رئیس گروه نجوم و اکتشافات فضایی سازمان فضایی ایران اظهار کرد: ماه نو به طور معمول در هر گردش هلالی کره ماه به دور زمین رخ می‌دهد. ماه نو زمانی رخ می دهد که  در مسیر خود در حالت مقارنه با خورشید قرار گیرد؛ در واقع هنگامی که ماه بین زمین و خورشید قرار دارد هیچ بخشی از ماه برای ناظر زمینی روشن نیست و اصطلاحاً به این لحظه مقارنه ماه و خورشید یا ماه نو گفته می‌شود و مقارنه لحظه تولد ماه محسوب می‌شود.

رئیس گروه نجوم و اکتشافات فضایی سازمان فضایی ایران با بیان اینکه ماه نو سرآغاز زمانبندی ماه قمری است، گفت: پس از اولین یا دومین شب و در هنگام غروب خورشید، ماه به شکل هلال نورانی باریکی از جانب مغرب با ارتفاع کمی خود را نمایش می‌دهد.

وی با اشاره به عوامل موثر در رویت هلال ماه اظهار کرد: برای رؤیت‌پذیری هلال، عوامل متعددی موثر هستند که از آن جمله می‌توان به ارتفاع ماه از افق، جدایی زاویه ای ماه از خورشید، ضخامت کمان ماه، فاز ماه (در صد مساحت روشنایی)، مدت زمان مکث ماه (مدت زمان حضور ماه در آسمان از غروب خورشید تا غروب ماه)، سن هلال ماه (زمان پس از مقارنه تا غروب) و طول کمان هلال ماه اشاره نمود.

لحظه تولد ماه شوال در آسمان ایران

رکنی به لحظه تولد ماه شوال در آسمان ایران اشاه کرد و افزود: در ایران تولد ماه نو (مقارنه ماه و خورشید) در روز دوشنبه مورخ ۱۳ خردادماه ۱۳۹۸ ساعت ۱۴:۳۳ به وقت محلی به وقوع می‌پیوندد، یعنی در این زمان ماه بین خورشید و زمین قرار می گیرد.

رئیس گروه نجوم و اکتشافات فضایی سازمان فضایی ایران در پاسخ به این سوال که آیا امکان رویت هلال ماه شوال در غروب دوشنبه مورخ ۱۳ خرداد ماه وجود دارد؟، گفت:  طبق نقشه زیر، در این تاریخ هلال ماه نو به سختی و با کمک تلسکوپ های بسیار قدرتمند تنها در آمریکا و جزایر پلی نزی رؤیت خواهد شد و در غروب  روز دوشنبه، به دلیل فاصله ی زمانی کوتاه بین وقوع مقارنه و غروب خورشید هلال ماه شوال در پهنه ی ایران، تحت هیچ شرایطی قبل  و بعد از غروب خورشید با چشم عادی یا با استفاده از ابزار رصدی قابل مشاهده نخواهد بود.

(نقشه رویت هلال ماه شوال در روز دوشنبه ۱۳ خردادماه؛ بر این اساس فقط در مناطق آبی رنگ یعنی اقیانوس آرام امکان رویت هلال وجود دارد )

زمان دقیق عید فطر در ایران و اقصی نقاط جهان

رکنی درباره زمان دقیق عید فطر و رویت هلال ماه شوال در اقصی نقاط ایران اظهار کرد: طبق نقشه زیر، ماه در روز سه شنبه ۱۴ خردادماه به آسانی تقریبا در سراسر جهان به جز نیوزیلند، استرالیا و ژاپن دیده خواهد شد و چهارشنبه ۱۵ خرداد عید سعید فطر خواهد بود.

رئیس گروه نجوم و اکتشافات فضایی سازمان فضایی ایران به وضعیت هلال ماه شوال در غروب سه شنبه  ۱۴ خردادماه اشاره کرد و گفت: در این روز، ماه در تهران از افق شرق- شمال شرق (سمت: ۶۴ درجه) در ساعت ۶:۳۷ طلوع خواهد کرد و در افق غرب-شمال غرب (سمت: ۲۹۷ درجه) در ساعت ۲۱:۲۰ غروب می کند، در این زمان فاز ماه ۱.۲ درصد است و در لحظه غروب آفتاب، ارتفاع ماه از افق تقریبا ۱۰ درجه خواهد بود.

سیدمحسن قاضی میرسعید، عضو ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری و رکورددار جهانی رویت هلال ماه  درباره زمان عید فطر سال ۱۴۴۰ یا ۹۸ اظهار کرد: زمان عید فطر با وجود تغییر آغاز ماه مبارک رمضان تغییر نمی‌کند و در غروب روز سه شنبه ۱۴ خرداد هلال ماه در پهنه ایران به راحتی با چشم غیر مسلح قابل رویت است و چهارشنبه ۱۵ خرداد روز اول ماه شوال و عید سعید فطر خواهد بود.

حجت الاسلام علیرضا موحدنژاد عضو ستاد استهلال دفتر رهبر معظم انقلاب اسلامی گفت: پیش بینی کارشناسان این است که  چهارشنبه ۱۵ خرداد عید سعید فطر خواهد بود. 

(نقشه رویت هلال ماه در سه شنبه ۱۵ خرداد؛ بر این اساس تمام مناطق سبز رنگ هلال ماه را با چشم غیر مسلح رویت می‌کنند)

امشب؛ ۱۰۰ گروه رصدی به آسمان چشم می دوزند

علیرضا موحدنژاد عضو ستاد استهلال دفتر رهبر معظم انقلاب اسلامی ادامه داد: ۱۰۰ گروه استهلال رصد ماه شوال را برعهده دارند و براساس نظرهای کارشناسی، غروب سه شنبه هلال ماه شوال رویت خواهد شد.

حجت الاسلام موحدنژاد تأکید کرد: ۱۱۸ گروه برای تعیین آغاز ماه مبارک رمضان فعالیت داشتند و پیام‌های این گروه‌ها به ستاد منتقل شد و رؤیت هلال گزارش نشده بود، بنابراین از لحاظ شرعی همان روز اولی که برای ماه مبارک رمضان از سوی ستاد استهلال دفتر رهبر معظم انقلاب اعلام شد درست بوده است.

علل تغییر آغاز ماه مبارک رمضان

رکورددار جهانی رویت هلال ماه درباره علت تغییر آغاز ماه مبارک رمضان و زمان دقیق عید فطر اظهار کرد: در غروب روز ۱۵ اردیبهشت پارامتر‌های هلال ماه نسبتا ضعیف بود و بسیار سخت ان هم با ابزار امکان رصد وجود داشت.

وی ادامه داد: هر چند که گروه‌های متعددی برای رصد هلال رمضان اقدام کردند، اما متاسفانه شرایط نامساعد جوی در ایران باعث شد تا گروه‌های رصدی در غروب ۲۹ ماه شعبان موفق به رویت هلال نشوند و ماه رمضان با یک روز تاخیر نسبت به تقویم آغاز شود.

عضو ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری درباره امکان رصد هلال ماه در غروب ۲۹ ماه شعبان گفت: آن  شب به سختی می‌توانستیم با ابزار بسیار قوی  هلال ماه را رویت کنیم و به دلیل اینکه ملاک  آغاز ماه مبارک رویت با چشم غیر مسلح است، رویت هلال با چشم غیر مسلح ممکن نبود و به دلیل اینکه رویت هلال ماه رمضان برای حاکم شرع شرعا در غروب ۲۹ ماه شعبان اثبات نشد لذا یک روز ماه رمضان دیرتر آغاز شد.

حجت السلام موحد نژاد خطاب به برخی رسانه‌ها که گفته بودند شب دوازدهم یا سیزدهم ماه کامل شده است ،گفت: این ادعا برای شب دوازدهم به طور کامل اشتباه است، اما در خصوص شب سیزدهم که عده‌ای می‌گویند ماه کامل شد و ماه رمضان یک روز زودتر از اعلام رسمی شروع شده است یادآور شد که این مطلب نه از منظر علم نجوم و نه متون فقهی درست نیست.

 

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۷۱۹۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیست و پنجم شوال، سالروز شهادت رئیس مذهب شیعه

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، امام جعفرصادق علیه‌السلام، ششمین پیشوای شیعیان در ۱۷ ربیع الاول سال ۸۳ هجری قمری در مدینه متولد شد، پدر ایشان امام باقر علیه‌السّلام و مادرش ام فروه است.

ایشان در سال ۱۱۴ هجری قمری پس از شهادت پدرش در سن ۳۱ سالگی به امامت رسید و دوران امامتش با اواخر حکومت بنی‌امیه و اوایل حکومت بنی‌عباس مصادف بود.


جامعه اسلامی در زمان آن حضرت از نظر سیاسی _ اجتماعی با فراز و نشیب‌ها و تحولات مهمی روبرو بود و امام صادق (ع) از اوضاع آشفته دستگاه خلافت اموی استفاده و برنامه اصلاحی و نهضت فرهنگی خود را آغاز کرد و با توجه به فرصت مناسب سیاسی و نیاز شدید جامعه، دنباله نهضت علمی و فرهنگی پدرش را گرفت و حوزه وسیع علمی و دانشگاه بزرگی به‌وجود آورد و در رشته‌های مختلف علمی شاگردان بزرگی تربیت کرد.


سرانجام در سال ۱۴۸ هجری قمری، منصور دوانیقی به‌وسیله انگوری که آن را به زهرآلوده کرده بود، امام صادق (ع) را مسموم کرد و به شهادت رساند.

ایشان در سن ۶۵ سالگی به شهادت رسید و پیکر پاکش را در قبرستان بقیع کنار قبر پدرش امام محمدباقر (ع) به خاک سپردند.

از امام سجاد (علیه‌السّلام) پرسـیدند: امـام بعد از شما کیست؟ فرمود: محمد‌باقر که علم را می‌شکافد. پرسیدند‌: امام بعد از او چه کسی خواهد بود؟ پاسـخ داد: جعفر که نام او نزد اهل آسمان‌ها «صادق» است! حاضران با شگفتی پرسیدند: شما همه راسـتگو و صادق هستید؛ چرا او را «بـخصوص» بـه‌این نام می‌خوانید؟
امام سجاد (علیه‌السّلام) به سخنی از رسول اکرم (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) اشاره کرد و فرمود: «پدرم از رسول خدا (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) نقل کرد که: وقتی فرزندم جعفر بن محمد بن علی بن حسین متولد شد، او را صادق بنامید؛ زیرا فرزند پنجم از او جعفر نـام خواهد داشت و ادعای امامت خواهد کرد؛ به دروغ و از روی افترا به خدا، او نزد خدا جعفر کذاب افترا زننده برخداست.»


امام صادق (علیه‌السّلام) مدت ۱۲ تا ۱۵ سال بنا بر اختلاف با امام سجاد (علیه‌السّلام) و بعد از شهادت جد بزرگوارش مدت ۱۹ سال با امام باقر (علیه‌السّلام) زنـدگی کـرد و توانست به مقدار لازم از خرمن دانش این دو بزرگوار، خوشه‌چینی نماید. مدت امامت ایشان ۳۴ سال به طول انجامید؛ که ۱۸ سال در دوره اموی و ۱۶ سال در دوره عباسی بوده است.

امام صادق (علیه‌السّلام) از نظر رخسار شبیه پدرش امام باقر (علیه‌السّلام) بود؛ البته کمی لاغر‌اندام و بلند‌قـامت. مـردی بود میانه‌بالا، افروخته‌روی و پیچیده‌موی بود، صورتش همیشه مانند خـورشید مـی‌درخشید و موهایش سیاه بود و محاسن معمولی داشت. دندان‌هایش سـفید و بـین دو دنـدان‌پیشین او فاصله بود. بسیار لبخند می‌زد و با شـنیدن نـام پیامبر (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) رخسارش زرد و سبز می‌شد.


چنان سیمای با ابهتی داشت که وقتی مناظره‌کنندگان بـا او رو‌بـه‌رو می‌شدند، زبانشان بند می‌آمد.

القـاب حـضرت‌: صابر، فـاضل، طـاهر، صادق و کنیه‌اش ابوعبدالله بود؛ و نقش نگینش الله ولی و عـصمتی من خلقه بود.

آشنایی با شخصیت امام صادق (ع)

امام صادق (علیه‌السّلام) دارای شخصیتی ممتاز و بی‌نظیر بود و مورد مدح و ستایش صاحب‌نظران قرار گرفته است. مالک بن انس (از پیشوایان چهارگانه اهل‌سنت) می‌گوید: هرگز چشمی مانند جعفر بن محمد را ندیده و گوشی نظیر او را نشنیده و هرگز بر قلب انسانی برتر از جعفر بن محمد، از نظر دانش و عبادت و پرهیزگاری، خطور نکرده است.


در دوران قبل از امامت، حضرت شاهد فعالیت‌های پدر خویش در نشر معارف دینی و تربیت شاگردان وفادار و با بصیرت بود. امام باقر (علیه‌السّلام) در مناسبت‌های مختلف به امامت و ولایت فرزندش جعفر صادق (علیه‌السّلام) تصریح فرموده و شیعیان را پس از خودش به پیروی از او فرا می‌خواند؛ لذا احادیث زیادی مبنی بر نص امامت حضرت صادق (علیه‌السّلام) نقل شده است.

دیگر خبرها

  • تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ به افق قم
  • ۴۲۰ مقاله در سی‌امین کنفرانس بین المللی هسته‌ای ایران پذیرفته شد
  • پیام رهبری به خانواده سردار ترور شده در سوریه
  • ثبت نام ایران خودرو ۱۴۰۳ بدون قرعه کشی با تحویل ۹۰ روزه
  • آغاز ثبت نام ایران خودرو ۱۴۰۳ از فردا / بدون قرعه کشی با تحویل ۹۰ روزه
  • دست پر ایران در سازمان همکاری اسلامی/ نشست دو روزه سازمان همکاری‌های اسلامی در گامبیا روز گذشته پایان یافت
  • رویت نور مشکوک در آسمان چند نقطه از ایران | فیلم
  • بیست و پنجم شوال، سالروز شهادت رئیس مذهب شیعه
  • ثبت نام فروش نقدی ایران خودرو / تحویل ۹۰ روزه پس از ثبت نام در سامانه یکپارچه
  • لرستان؛ سیاهپوشِ اختر ششم