Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@12:41:15 GMT

امسال هلال رمضان بحرانی نیست/ با چشم غیر مسلح رصد کنید

تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۷۲۴۸۰

امسال هلال رمضان بحرانی نیست/ با چشم غیر مسلح رصد کنید

ایسنا/گیلان یک منجم، جدایی زاویه ای هلال ماه رمضان امسال را ۱۶ درجه دانست و عنوان کرد: این جدایی زاویه ای به قدری زیاد است که بعد از غروب خورشید امروز هلال ماه رمضان در سراسر ایران و با چشم غیر مسلح قابل رویت است.

هادی بابایی در گفت وگو با ایسنا، رصد هلال ماه را یک امر علمی دانست و اظهار کرد: تقویم های قمری از قدمت بالایی برخوردار هستند و به دوران قبل از اسلام بازمی گردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه تقویم های قمری بعد از ظهور اسلام بیشتر مورد توجه قرار گرفته است، افزود: رصد هلال ماه های قمری نه فقط در کشورهای اسلامی، بلکه برای علم نجوم و منجمان نیز دارای اهمیت است.

این کارشناس نجوم، رصد هلال ماه را محدود به رمضان ندانست و تصریح کرد: هلال هر ۱۲ ماه به ویژه هلال صبحگاهی و هلال روزهای پایانی ماه توسط منجمان رصد می شود، زیرا جنبه علمی دارد.

بابایی، با بیان اینکه رویت هلال ماه رمضان در کشورهای اسلامی با مباحث فقهی منطبق شده است، تاکید کرد: رویت هلال ماه یک کار جذاب است که امروزه به یک رقابت علمی بین منجمان تبدیل شده، زیرا منجمان باید هلالی را ببینند که در فاصله کمی از خورشید قرار دارد و نور زیاد اجازه نمی دهد که هلال ماه دیده شود.

وی زمان مناسب برای رصد هلال ماه را بعد از غروب خورشید دانست و گفت: بعد از غروب خورشید فرصت بسیار کمی وجود دارد(۲۰ تا ۳۰ دقیقه) تا منجمان بتوانند هلال ماه را ببینند و این موضوع برای همه ماه های قمری یکسان است.

سرپرست تیم رویت هلال در گیلان، منطقه رویت هلال ماه را در لبه افق دانست و یادآور شد: رصدگر با وجود غبار و بخار آب و شرایط جوی نامساعد نمی تواند هلال را ببیند. آندره دانژون، اخترشناس به نام فرانسوی معتقد است که اگر هلال ماه کمتر از هفت درجه به خورشید نزدیک شود، هنوز هلالی شکل نگرفته است.

این رصدگر، جدایی زاویه ای ماه از خورشید را یک اصطلاح نجومی دانست و ادامه داد: اگر جدایی زاویه ای ماه از خورشید کمتر از هفت درجه باشد، هنوز هلالی شکل نگرفته تا بتوانیم آن را رویت کنیم.

وی جدایی زاویه ای هلال ماه رمضان امسال را ۱۶ درجه دانست و عنوان کرد: این جدایی زاویه ای به قدری زیاد است که بعد از غروب خورشید امروز هلال ماه رمضان در سراسر ایران و با چشم غیر مسلح قابل رویت است.

بابایی، هلال های سخت و بحرانی را مربوط به جدایی زاویه ای کمتر از ۱۰ درجه دانست و تصریح کرد: تجربه رصدی بالایی نیاز است تا رصدگر بتواند هلال بحرانی را رویت کند لذا نرم افزارهای ویژه ای طراحی شده که می تواند وضعیت رویت پذیری چند صد سال آینده را پیش بینی کند.

وی رویت هلال را ملاک تقویم های قمری دانست و بیان کرد: امسال هلال ماه رمضان بحرانی نیست و مردم می توانند بعد از غروب خورشید و حوالی اذان مغرب به لبه افق غرب نگاه کنند و اگر ابر و غبار شدید وجود نداشته باشد، هلال به راحتی دیده می شود.

این کارشناس نجوم، با بیان اینکه مباحث فقهی رویت هلال ماه را جدی تر می کند، یادآور شد: هر کار علمی حاوی مباحث علمی جانبی است و وقتی هلال ماه را رویت می کنیم در واقع مهارت های فنی زیادی در زمینه کار کردن با تلسکوپ و دوربین و نرم افزارهای نجومی و مکان های رصدی به دست می آوریم.

سرپرست تیم رویت هلال در گیلان، هر برنامه رصدی را مستلزم برخورداری از دانش و مهارت فنی دانست و خاطرنشان کرد: نجوم توجه انسان را از کره زمین به آسمان می برد لذا بزرگترین دستاورد علم نجوم آشنایی ما با عظمت کیهان است.

وی با بیان اینکه منجمان انجمن نجوم ثاقب استان گیلان رصد امروز را پوشش می دهند، اضافه کرد: به دلیل شرایط کرونایی و لزوم رعایت پروتکل های بهداشتی یک تیم سه نفره هلال ماه رمضان را در گیلان رویت می کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی نجوم رویت هلال ماه ماه رمضان بعد از غروب خورشید هلال ماه رمضان رویت هلال ماه رصد هلال ماه جدایی زاویه هلال ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۷۲۴۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصاویری خیره‌کننده از فوران‌های خورشیدی

به گزارش همشهری آنلاین، فوران خورشیدی یک رویداد قوی و شدید است که از بازآرایی خطوط میدان مغناطیسی خورشید نشأت می‌گیرد و باعث آزاد شدن مقادیر زیادی انرژی در قالب تشعشعات و ذرات باردار می‌شود. این پدیده می‌تواند تأثیرات قابل‌توجهی بر زمین و فناوری‌های مرتبط با آن داشته باشد.

به‌عنوان مثال این فوران‌های می‌توانند، ماهواره‌ها را دچار آسیب‌دیدگی کرده یا نابود کنند و حتی باعث ایجاد اختلال در شبکه‌های ارتباطی زمینی شوند. البته فوران‌های خورشیدی شفق قطبی را نیز شکل می‌دهند که پدیده‌ای جذاب و تماشایی در نزدیکی قطب شمال است.

در ویدئوی زیر، فوران‌های خورشیدی را مشاهده فرمایید.

بیشتر بخوانید:

پیش‌بینی هوای ۳۰ روز آینده با هوش مصنوعی! کد خبر 849531 برچسب‌ها خورشید کره زمین نجوم - سیاره - ستاره اینترنت ماهواره فضا

دیگر خبرها

  • سند اقتصاد دریامحور استان بوشهر تنظیم شده است
  • استان بوشهر از مزیت‌های اقتصاد دریایی بهره‌مند می‌شود
  • تصاویری خیره‌کننده از فوران‌های خورشیدی
  • رویت نور مشکوک در آسمان چند نقطه از ایران | فیلم
  • لزوم بازتعریف نقش دولت در همگرایی نخبگان
  • لحظه یافتن یسنا از زاویه دوربین کایت هلال احمر
  • برگزاری دوازدهمین کنگره کشوری سوختگی
  • نیاز مبرم به تأسیس ۵ پایگاه امداد دریایی در بوشهر
  • نگاه خلاقانه در ساخت مستند رادیویی تاثیرگذار است
  • هاکان فیدان: توسعه روابط با ایران اولویت مهم ترکیه دانست